21. května 2017

Mafie v Brně

(www.ods.cz) Kdyby Andrej Babiš nebyl předsedou ANO, ale jiné konkurenční strany, řekl by bez zaváhání asi toto:


„Jižní Moravu a ANO ovládla mafie s dosahem do vlády! Pan Rusňák si spolu s dalšími zajišťoval ochranu svých prapodivných aktivit u policie, státních zástupců a ministerstva financí. Sponzorským příspěvkem a skrytým náborem členů zaplatil a zajistil prostřednictvím ANO své manželce místo na kandidátce v komunálních volbách a posléze v radě města Brna. Zařídil také rychlý kariérní postup své tchyně téměř až na ministryni financí, neboť toto ministerstvo je pro jeho finanční podnikání ve stylu ‚letadlo‘ mimořádně důležité. Neblahé zkušenosti s ČNB již nechtěl ani on ani jeho parťáci prožívat znovu. Chapadla klanu a mafie z jihomoravské buňky ANO si tak zajistila dokonalý klid pro své aktivity, od brněnského veletrhu až do Prahy!"

Nemám způsoby Andreje Babiše, proto počkám na výsledky vyšetřování. V Brně ale delší dobu tušíme, že babišovský popis nemusí být v daném případě daleko od pravdy.

V delším horizontu se také ukazuje, jak neblahý vliv má na místní struktury ANO nedostatek jakékoli vnější kritiky, zapříčiněný nákupem regionálních redakcí MF Dnes, jež byly mnohdy dříve jedinou mediálně kritickou institucí v regionech a městech. Poslední léta se regionální redakce staly jen propagátorem místních Anorájů. Připustíme-li ovšem existenci ráje, existují i čerti. A ti se touží do tohoto ráje dostat. A když je místní penězi sterilizovaná média neodhalují, zůstane to na orgánech činných v trestním řízení. Jako jsme toho teď svědky například v Brně.

Pavel Blažek

poslanec PČR
expert pro spravedlnost

Štítky:
tisková zpráva