17. března 2017

ODS: Petr Fiala se zajímal, co trápí obyvatele Pardubického kraje

(www.ods.cz/region.pardubicky) Cestou do Pardubického kraje se včera do své druhé poloviny překlopila série návštěv předsedy ODS Petra Fialy všech regionů ČR. V rámci této tour s podtitulem „Tvoříme program“ předseda ODS diskutuje s veřejností i s odborníky o volebních prioritách strany pro podzimní volby do Poslanecké sněmovny.

„Ve volbách se chceme zaměřit na čtyři oblasti, které jsou klíčové pro budoucnost naší země. Těmi jsou ekonomika a podnikání, omezení byrokracie, podpora vzdělání a zajištění bezpečnosti našich občanů. O hlavních prioritách máme jasno. Přesto nechceme, aby náš program vznikal pouze od stolu, na základě doporučení marketingových agentur, jak je tomu u jiných stran. Chceme se nechat inspirovat přímo lidmi a tím, co je skutečně trápí, co chtějí změnit a co od nás očekávají,“ řekl Petr Fiala na veřejné debatě s občany, která se v podvečer uskutečnila v kavárně Evropa v Pardubicích. Zdůraznil přitom, že cílem ODS je zastavit současnou levicově-populistickou vládu a nabídnout silný program pro silnou Českou republiku.

Veřejné setkání navázalo na odpolední jednání u kulatého stolu se zástupci Krajské hospodářské komory Pardubice, zástupci Cechu hoteliérů a restauratérů a s podnikateli z Pardubického kraje. Na obou akcích předsedu ODS doprovázel poslanec a lídr kandidátky ODS v Pardubickém kraji pro sněmovní volby, vysokoškolský pedagog Simeon Karamazov. Ten po diskusi s podnikateli uvedl: „Jedním z největších problémů, který v současnosti trápí nejen podnikatele, ale všechny občany České republiky, je přehnaná míra byrokracie. Množství papírů, které musí lidé vyplňovat, opakované hlášení těch samých údajů různým státním institucím, vrstvení kontrol, to vše nezatěžuje jen občany, ale rovněž samotný stát a úředníky. Je nezbytné provést radikální změnu, zrušit zbytečné agendy a odlehčit lidem, aby se mohli věnovat své vlastní práci a svému rozvoji,“

Předsedu ODS čeká v nadcházejících týdnech ještě návštěva dalších šesti regionů. V příštím týdnu zamíří do krajů Jihomoravského a Jihočeského. Ti, kteří se nemohou zúčastnit některého z veřejných setkání, mohou své náměty k volebnímu programu zaslat elektronicky prostřednictvím webu na adrese www.ods.cz/program. Kampaň s názvem „Tvoříme program“ pak vyvrcholí v dubnu závěrečnou ideovou konferencí v Praze, na které bude představena finální verze programu ODS pro volby do Poslanecké sněmovny.