16. března 2017

ODS: Začíná antibyrokratická revoluce - Spouštíme velký sběr zbytečného papíru

(www.ods.cz) Českou republiku dusí byrokracie, byrokratické úkony a papírování a požírají energii všem. Požírají energii živnostníkům, malým a středním podnikatelům. Požírají ale energii a otravují například i učitele a rodiče. Z tohoto důvodu dnes občanští demokraté spustili antibyrokratickou kampaň sběrem „zbytečných papírů“. Na webu www.velkysber.cz mohou občané zasílat podněty na absurdní předpisy nebo zážitky z úřadů.

 
„Přebujelá byrokracie má u nás dlouhou tradici a současná vláda k tomu bohužel přispěla s velkým nadšením a značnou dávkou vynalézavosti. Přibývá úředníků i úředních úkonů - kontrolní hlášení a EET jsou jen špičkou ledovce. ODS ale nechce jen kritizovat, proto přicházíme s touto kampaní, která má vést k antibyrokratické revoluci,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.
 
„Kampaň je zaměřená na jednotlivé skupiny obyvatel – lékaře, učitele, živnostníky i úředníky. Každého tíží jiné předpisy a formuláře. Podněty zahrneme do našeho programu, který představíme na programové konferenci 22. dubna,“ řekl místopředseda ODS Martin Kupka.
 
„Byrokracie netrápí jenom občany, ale také obce i samotné úředníky. Jedním z absurdních nařízení z poslední doby je povinnost všech veřejných institucí zveřejňovat rozpočtový výhled, aniž by musely zveřejňovat jeho aktualizace. Naprosto zbytečný krok, který zavedla současná vláda. Obdobných povinností je bezpočet,“ dodal předseda senátorského klubu ODS Miloš Vystrčil.