21. června 2016

Vaše téma o připravované reorganizaci policie

Hostem pořadu Vaše téma byl bývalý policejní prezident Martin Červíček. Muž, který rok a půl řídil českou policii, od policejního sboru odešel, aby mohl v krajských volbách vést kandidátku ODS v Královéhradeckém kraji. Na čí straně stojí ve sporu policejního prezidia a Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu? A jak chce řídit Královéhradecký kraj?

Pozvání Michaely Šmídové do pořadu Vaše téma tentokrát přijal bývalý policejní prezident Martin Červíček. Hlavním tématem samozřejmě byla připravovaná reorganizace policie, kvůli které opustil policejní sbor dlouholetý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta. Kvůli reorganizaci elitních útvarů policie se rozhořela vážná vládní krize, která málem vedla k pádu Sobotkova kabinetu.

Stojí Martin Červíček na straně současného policejního prezidenta Tomáše Tuhého a ministra vnitra Milana Chovance, nebo podporuje Roberta Šlachtu, Vrchní státní zastupitelství v Olomouci, které reorganizaci kritizovalo, a také ministry z hnutí ANO Roberta Pelikána a Andreje Babiše, kteří také podporují šéfa ÚOOZ Šlachtu?

Řeč samozřejmě přišla také na Červíčkovu kandidaturu na hejtmana Královéhradeckého kraje. Co ho vedlo ke vstupu do politiky? A proč právě v řadách ODS? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete ve videu.

Brig.gen.v.v. Mgrr. Martin Červíček

lídr kandidátky do krajských voleb 2016