16. června 2016

Co s krizí v policii? Má být nezávislá! Šlo o Babišovo ego!

Hostem pořadu Vaše téma je první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. Řeč byla především o krizi ve vládě a reorganizaci policie. A jak Udženija - snad i překvapivě - potvrdila, ODS stojí za premiérem Sobotkou i ministrem Chovancem.

 
Reforma policie, kterou představilo policejní prezidium, způsobila největší krizi vlády Bohuslava Sobotky. Andreji Babišovi a jeho hnutí ANO se nelíbí, že by se měly sloučit dva policejní útvary a obviňují policejního prezidenta Tuhého a ministra vnitra Chovance, že reforma není připravená.
I přes velkou vlnu kritiky Milan Chovanec reformu podepsal a říká, že nedpustí, aby se policie stala divizí Babišova Agrofertu. Hnutí ANO to považuje za porušení koaliční smlouvy a žádá její revizi.
 
 
"Policie je nezávislá. Pokud se policejní prezident rozhodne, že chce udělat něco efektivního pro policii, tak je to jeho kompetence a politici by do toho neměli zasahovat," dala hned najevo pevný postoj ODS Alexandra Udženija. "Pan policejní prezident tvrdí, že všechny kroky dělá proto, aby policïe fungovala efektivněji. Musíme si počkat. Já pevně věřím, že tomu tak bude."
 
"Pan premiér Sobotka, vždy, když se něco děje, strčí hlavu do písku. To je jeho styl politiky. Ale překvapilo mě, že stál za ministrem Chovancem. To je naprosto v pořádku, za to bych ho chtěla pochválit," vysekla poklonu premiérovi místopředsedkyně ODS.
 
Naopak na Andrejovi Babišovi nenechala místopředsedkyně ODS nit suchou: "Tady jde o Babišovo ego. On tu věc viděl jinak a měl pocit, že ho všichni musí poslouchat. A ministr Chovanec ho neposlechl, vyvolal to, co vyvolal."
 
 
 
Ing. Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
uvolněná místostarostka městské části
předsedkyně oblastního sdružení
expert pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí