5. dubna 2012

Otevřený dopis radnice města Neveklova

Města a obce obdržela v nedávné době dopis od Českého olympijského výboru, Českého svazu tělesné výchovy, Sdružení sportovních svazů ČR a České obce sokolské od jejich představitelů pánů JUDr. Miroslava Jansty, Ing. Jičího Kejvala, JUDr. Zdeňka Ertla a paní Ing. Hany Moučkové, kteří oslovují primátory a starosty měst a obcí s prosbou, aby očekávané vyšší prostředky z výtěžku loterijních a sázkových her po novele loterijního zákona byly opět využity ve prospěch podpory sportu mládeže, kultury a charitativníc

Vážení sportovní přátelé,

projednali jsme Váš dopis z března letošního roku a ubezpečujeme Vás, že zastupitelstvo města Neveklova soustavně a odpovědně podporuje sport, kulturu, charitativní i další společenské organizace. S péčí řádného hospodáře na to myslíme každým rokem při sestavování rozpočtu a pečlivě kontrolujeme také účel, využití a vyúčtování poskytnutých prostředků.

V uplynulých létech jsme bohužel museli nahrazovat prudce klesající až nulové příjmy, které měly na tuto činnost přicházet z titulu přerozdělování hospodářského výsledku společnosti Sazka a.s. Z mimořádných prostředků obce jsme zabezpečovali stavební údržbu a nezbytné režijní náklady na provoz zejména sportovních zařízení. Pokud v letošním roce a v příštích létech získáme více prostředků z výtěžku loterijních a sázkových her, jsme připraveni je investovat do činností, které byly v minulých létech kriticky podfinancovány z důvodu otřesného hospodaření Vašich předchůdců v představenstvu, dozorčí radě a dalších orgánech podniku Sazka a.s.

V této souvislosti si Vás dovolujeme požádat, abyste si z celého případu ztráty morálky, kontroly a úpadku firmy Sazka a.s. vzali ponaučení. Pokud existují podněty k trestně právnímu stíhání osob, které tento stav způsobily, vyzýváme Vás, abyste v zájmu budoucího poctivého a úspěšného rozvoje sportu v České republice i jménem našeho města učinili příslušné právní kroky.

Přejeme Vám hodně zdaru ve Vaší práci

Jménem města Neveklova