27. května 2016

Jarní tour Petra Fialy pokračuje v Olomouci

Petr Fiala přijel do Olomouce diskutovat s občany o řešení imigrační krize.

 
„Vláda imigrační krizi dlouhodobě podceňuje. To je velmi nebezpečné. Nechceme ale Sobotkův kabinet jenom kritizovat, proto jsme představili konkrétní opatření, která zajistí bezpečí všem občanům naší země. Požadujeme, aby Schengen opustily státy, které nejsou schopny chránit vlastní hranici. Chceme, aby nelegální uprchlíci byli vraceni, musíme také zvýšit tresty za převaděčství a být připraveni na uzavření hranic,“ vyjmenoval některé nutné kroky předseda ODS Petr Fiala.
 
„Musíme být připraveni na možný přechod vyššího počtu imigrantů přes Českou republiku. Na úrovni krajů je nutné zpracovat nové krizové plány, jejichž obsah bude odpovídat změněné bezpečnostní situaci v Evropě. Na základě těchto plánů musí být složky krajského záchranného systému přeškoleny a vycvičeny tak, aby byly schopné zajistit bezpečnost a ochranu zdraví i majetku obyvatel kraje. Náš domov musí zůstat bezpečným místem pro život. Nepovažuji za účelný vznik nových zařízení pro uprchlíky na území republiky a proti takovým plánům budu náš kraj bránit. Věřím, že problémům je lepší předcházet," uvedl lídr kandidátky ODS v Olomouckém kraji Dalibor Horák.
 
„Pokud k nám přichází lidé z jiných kultur, musí respektovat naše hodnoty. Je naší povinností trvat na integraci imigrantů. To například znamená, že se běženci naučí jazyk, budou znát naší historii, získají kvalifikaci, aby nebyli závislí na sociálních dávkách. Nezvládnutá integrace vede ke vzniku vyloučených lokalit, jak vidíme v mnoha západních městech. Nesmíme dovolit, aby se to samé stalo i v České republice,“ řekl kandidát na senátora za ODS Jaroslav Morávek