3. února 2016

Usnesení Výkonné rady ODS

1. Výkonná rada nadále podporuje postupné zavedení jednotné sazby DPH jako účinného nástroje pro omezení daňových podvodů a odstranění zbytečné administrativy spojené s výběrem DPH. Návrhy Ministerstva financí spočívající v náhodném přesunu jednotlivých položek mezi sazbami považuje za nesmyslné a populistické opatření.

2. Výkonná rada doporučuje zavedení slev na dani na manželku/manžela a děti i pro živnostníky využívající výdajové paušály. Tyto slevy mají patřit každé rodině, bez ohledu na to, zda jsou rodiče zaměstnanci či živnostníci s paušály nebo bez paušálů.

3. Výkonná rada považuje stanovení pevného data hlasování o EET v Poslanecké sněmovně za protizákonný krok a vyzývá poslance ODS, aby se v případě schválení zákona o EET obrátili na Ústavní soud z důvodu porušení procedury při jeho schvalování.

4. Výkonná rada odmítá návrhy vlády na zavádění nových registrů ve zdravotnictví a registru bankovních účtů. Tyto registry považuje za rizikové z důvodu ochrany soukromí našich občanů.