16. prosince 2015

Tisková zpráva k jednání zastupitelstva o rozpočtu hl. města Prahy na rok 2016

ODS bude na zítřejším zastupitelstvu hl. města Prahy prosazovat zastavení trendu plýtvání, zvýšení podílu investic a zavedení efektivního úřadu.

ODS zásadně nesouhlasí s opakovaným nárůstem meziročních běžných výdajů. Vedení města v čele s ANO a ČSSD projídá finance hlavního města ve spotřebě na úkor budoucích investic, které město Praha nutně potřebuje k jeho rozvoji. Požadujeme:

1.    Zastavení trendu plýtvání

ODS navrhuje okamžité snížení běžných výdajů o cca 750 milionů Kčv jednotlivých rozpočtových kapitolách (v příloze). Tuto úsporu chceme použít zejména na rozvojklíčových oblastí a rozvoj vztahů s městskými částmi.

2.    Malá a efektivní radnice

ODS vyzývá k zahájení restrukturalizace a zefektivnění chodu úřadu, příspěvkových organizací a firem s majetkovou účastí města.

3.    Zvýšení podílu investic

Podle současného návrhu by měly investice klesnout na třetinu oproti roku 2011, chybí investice do základního školství, není řešen nárůst počtu seniorů a v neposlední řadě nejsou realizovány investice do infrastruktury ani rekonstrukcí. Zjednodušeně řečeno, tato mrtvá koalice neudělala v oblasti investic vůbec nic, pouze přerozděluje finanční prostředky a potřebuje jich neustále více a více.

 

ODS požaduje stanovení dlouhodobých investičních priorit na všech úrovních hl. města Prahy.

 

 

Ing. Alexandra Udženija                                                                   

předsedkyně klubu zastupitelů ODS ZHMP                                               

Filip Humplík  

předseda pražské ODS


V příloze naleznete také podrobnější dokument s našimi návrhy rozpočtových úspor.

Štítky:
tisková zpráva