30. listopadu 2015

Usnesení Výkonné rady ODS

Usnesení Výkonné rady ODS

 
  • ODS již 1. října navrhla v Poslanecké sněmovně usnesení, aby se Česká republika připojila k žalobě proti kvótám na přerozdělování uprchlíků. Poslanci vládní koalice a TOP 09 tento návrh zamítli. ODS stojí jednotně proti přemístění uprchlíků, které znamená zásah do suverénního rozhodování států a především žádné řešení uprchlické krize nepřináší. ODS proto znovu vyzývá vládu ČR, aby se k žalobě připojila. 
  • VR ODS odmítá návrh Evropské komise na zpřísnění pravidel pro držení střelných zbraní s odůvodněním, že má jít o příspěvek k větší bezpečnosti EU. Ve skutečnosti by takové opatření k bezpečnosti nepřispělo, zato znovu výrazně omezilo svobodný prostor a právo lidí na vlastní ochranu. 
  • VR ODS podporuje současný postup poslaneckého klubu ODS proti přijetí zákona o EET a snahu zajistit odklad povinnosti podávat kontrolní hlášení DPH z důvodu absolutní nepřipravenosti. 
  • VR odmítá rozšíření silniční daně na všechny majitele aut. ODS chce naopak rušit zbytečné daně, které zatěžují naše občany, představují obrovské náklady na samotný výběr a ve výsledku znamenají minimální příjem do státního rozpočtu. Proto občanští demokraté již v červenci navrhli úplné zrušení silniční daně.