30. listopadu 2015

Odmítáme rozšíření silniční daně na všechny majitele aut. Silniční daň navrhujeme zrušit

Zatímco ODS chce rušit zbytečné daně, vláda uvaluje na naše občany další a další daňovou zátěž. Občanští demokraté před časem navrhli úplné zrušení silniční daně, kterou platili podnikatelé využívající automobil ke svému podnikání. Vláda teď přišla s plánem na rozšíření silniční daně na všechny majitele aut.

 
„Chceme rušit takové daně, na kterých stát moc nevybere, ale jsou často spojeny s náročnou administrativou a občany zbytečně obtěžují. Silniční daň je jedna z nich. Provoz auta je navíc již zdaněn spotřební daní, dálniční známkou, mýtem atd. Není tedy důvod chtít další poplatky,“ upozorňuje předseda ODS Petr Fiala
 
„Stát na výběr této daně potřebuje několik stovek úředníků, kteří stojí ročně 400 milionů korun. Místo aby vláda tuto zbytečnou daň úplně zrušila, chce ji rozšířit na všechny a vytáhnout lidem z kapes další peníze. Ty pak neodpovědně utrácí na nabírání dalších úředníků a další provozní výdaje. Proti tomuto šílenému nápadu budeme otevřeně bojovat,“ dodává předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.