28. listopadu 2015

Předsedou středočeské ODS opět Jan Skopeček. Lídrem do krajských voleb bude Martin Kupka

Lídrem kandidátky ODS do krajských voleb 2016 bude Martin Kupka, starosta Líbeznic a místopředseda ODS. V sobotu o tom rozhodli delegáti středočeského krajského sněmu občanských demokratů v Benešově. Sněm také potvrdil předsedou Regionálního sdružení ODS Středočeského kraje svého stávajícího šéfa Jana Skopečka, ekonomického experta ODS, kterého nominoval také do Výkonné rady ODS. Na předsedu ODS pro lednový kongres sněm nominoval Petra Fialu.

 

Do Senátu budou obhajovat své stávající senátorské posty Jiří Oberfalzer za Beroun a část Prahy-západ a Veronika Vrecionová za Prahu-východ a Mělník.

„Věřím v Českou republiku a věřím také v jeho srdce, kterým jsou střední Čechy. Proto bych chtěl pracovat pro lidi v kraji a chtěl bych ho změnit k lepšímu. Nezaslouží si, aby ho brzdila vláda komunistů a sociální demokracie. Jako starosta obce jsem si vyzkoušel, že politik může měnit věci kolem sebe k lepšímu. V obci se mi to daří. Chtěl bych toho dosáhnout i v kraji,“ říká Martina Kupka.
 
„Mojí ambicí jako předsedy bude pomáhat připravit senátní volební kampaň a krajskou volební kampaň,“ řekl Jan Skopeček. „Uvážíme-li, že například rozpočet na opravy silnic a infrastruktury se dramaticky snížil, krajské nemocnice fungují mnohem hůře a i běžné investice kraj musel realizovat formou letitých splátkových kalendářů, je naší povinností pokusit se o maximální úspěch v krajských volbách, protože chceme vrátit Středočeský kraj na úspěšnou trajektorii, kde byl za vlády ODS.“
 
„Před dvěma lety jsem přijal výzvu stát se předsedou ODS, protože jsem byl nespokojen s tím, jak vypadá česká politika. Jsem nespokojen stále. A situace v celostátní politice je možná ještě horší. A o to důležitější je role Občanské demokratické strany. Není tu jiná strana, která by hájila svobodu. Jsme to my, kdo je schopen nabízet na všech úrovních rozumnou politiku, realistikou politiku. A důležité je, že si nás lidé opět všímají, ptají se nás, co nabízíme, chtějí slyšet, jaká máme politická řešení. A to je zásadní krok k úspěchu ve volbách,“ řekl Petr Fiala.
 
Za místopředsedy středočeského sdružení delegáti zvolili Miroslava Bernáška, zastupitele Kladna, Václava Caltu, zastupitele Sedlčan, Raduana Nwelatiho, primátora Mladé Boleslavi, Michaela Pánka, místostarostu Dobřichovic, a kolínského Martina Smetanu. Na prvního místopředsedu ODS Středočeši nominovali Martina Kupku, který získal nominaci i na post místopředsedy.