26. listopadu 2015

Po nás potopa – rok působení Adriany Krnáčové v čele hlavního města

„Z původních slibů o profících na magistrátu zbyla metropole utápějící se v chaosu, která i přes svůj potenciál jednoho z nejbohatších regionů EU stagnuje. V programovém prohlášení se rada zaklíná snahou o nastavení ‚optimálního poměru mezi provozními a investičními výdaji‘, přitom oproti roku 2013 Praha ‚projídá‘ o téměř 5 miliard ročně více. Adriana Krnáčová rezignovala na jakoukoliv snahu finančně řídit město a vypadá to, že při svém vládnutí se řídí heslem: po nás potopa. Zrušení systému inovačních voucherů pro malé a střední technologické podniky je další naprosto iracionální krok Adriany Krnáčové. Podobný systém funguje od roku 2009 v Brně a za tu dobu pomohl vytvořit mnoho pracovních míst a z Brna se stává pomyslné Silicon Valley,“ říká předsedkyně klubu pražských zastupitelů ODS Alexandra Udženija.

„Hnutí ANO vyhrálo volby a jeho nominantka zastává post primátorky. Je tedy nabíledni, že Adriana Krnáčová a hnutí ANO nesou největší díl odpovědnosti za funkčnost a rozvoj hlavního města. Hlavní město Praha má spoustu problémů, ale jeden z největších a dlouhodobě neřešených je Dopravní podnik. Zatímco za vlády Bohuslava Svobody byl jeho rozpočet držen na uzdě, od té doby hlavní město každý rok posílá do DPP o několik miliard více než v roce předchozím. Pokud se tento trend nezastaví, bude za několik let Dopravní podnik polykat polovinu všech výdajů hlavního města. Namísto toho, aby se Adriana Krnáčová snažila tento problém řešit, neudělala za uplynulý rok nic, jak je jejím dobrým zvykem. Je to škoda, protože v tomto ohledu by mohla počítat i s naší podporou,“ dodává předseda pražské ODS a zastupitel Filip Humplík.