1. srpna 2015

Předsedou zastupitelského klubu ODS je Jiří Lála

Jiří Lála byl s podporou předsedy šestkové ODS Jakuba Stárka jednomyslně zvolen do funkce předsedy klubu zastupitelů. Vystřídal Ondřeje Balatku, který odstoupil z časových důvodů.

„Mým cílem je realizovat opoziční politiku tak, abychom dali voličům jasně najevo, že v Praze 6 nehodláme připustit snížení životního standardu, na který byli zvyklí. Ani koaliční partneři ani opozice v Praze 6 nejsou jednotné, proto musíme důsledně rozlišovat, která uskupení jsou pro Prahu 6 brzdou a která ji naopak posouvají kupředu,“ uvedl Lála. „Na rozdíl od většiny členů klubu nezastávám žádnou funkci předsedy komise či výboru, proto se budu věnovat vedení klubu a povinnostem s tím spojeným,“ dodal.

Jiří Lála v zastupitelstvu pracuje již třetí volební období. „Věřím, že jsem schopen, oproti většině členů vládnoucí koalice, vykonávat svůj mandát i funkci předsedy klubu s řádným rozhledem.“

„Nejsem příznivcem kumulace funkcí. Proto mne těší, že roli předsedy klubu přijal Jiří Lála, zkušený zastupitel. Podpoří tím naši náročnou práci opozičních zastupitelů, které se všichni věnujeme ve svém volném čase,“ řekl předseda ODS Praha 6 Jakub Stárek. Současně děkuje Ondřeji Balatkovi za jeho dosavadní práci, a to jak v předvolebním období, tak v době koaličních vyjednávání.

Ing. Jiří Lála je zastupitelem v Praze 6 třetí volební období, krátce působil i jako neuvolněný člen rady. V minulosti byl členem bezpečnostní komise, komise pro výchovu a vzdělávání, komise pro volnočasové aktivity, komise strategického rozvoje, finančního výboru, kontrolního výboru a předsedal dopravní komisi. Je mu 50 let, je spolumajitelem a jednatelem softwarové firmy.

Klub zastupitelů ODS Praha 6 má aktuálně pět členů. Jsou jimi Mgr. Jakub Stárek, Ing. Jiří Lála, PhDr. Ondřej Balatka Ph.D., Ing. Marie Pojerová a Ing. Alan Zubr. Se zastupiteli ODS se lze setkat po předchozí dohodě v Oblastní kanceláři ODS Praha 6, Vítězné nám. 13, Praha 6, dále prostřednictvím emailu klub@ods praha6.cz a www.odspraha6.cz.

Ing. Jiří Lála

místopředseda místního sdružení
člen regionální kontrolní a revizní komise
zastupitel